Najłatwiejszy przepis na ciasto jaki można sobie wyobrazić, nie jest pracochłonne a cudowne, delikatne i zawsze się udaje.
Składniki:
1 opak. biszkoptów
3 kolorowe galaretki
400 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
truskawki lub inne owoce do dekoracji
Przygotowanie:
Na dno tortownicy układamy pokruszone biszkopty.
Dwie galaretki rozrabiamy w szklance gorącej wody (każdą osobno ;) )
Mleko dzielimy na pół i każdą część ubijamy mikserem, dodajemy rozrobione i wystygnięte galaretki i jeszcze chwilke ubijamy.
Na biszkopty wlewamy najpierw jedna piankę następnie wstawiamy do lodówki na 30 minut, po tym czasie wlewamy następną i układamy owoce wsadzamy do lodówki.
Rozrabiamy trzecią galaretke wg przepisu na opakowaniu i studzimy. Całkowicie wystudzoną galaretkę wlewamy na ciasto piankowe i znowu dajemy do lodówki do stężenia galaretki.
Mniam, doskonałe na ciepłe rodzinne popołudnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz