niedziela, 7 grudnia 2014

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe
jeszcze nie udekorowane, jutro się z rana za to zabiorę, narazie tylko ozdoba włożona dla sprawdzenia czy będzie ok.
Moim zdaniem wyszło dobre, pięknie pachnie

Przepisik:

200gr margaryny
2 szklanki marchewki (ok 3-4 sztuki)
4 jajka
1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli

Przygotowanie:

Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i dokładnie mieszamy.
Dodajemy marchewkę oraz wystudzoną margarynę i całość mieszamy i wlewamy do formy posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą (najlepiej okrągłej - moja z dziurką bo chciałam sprawdzić jak wyjdzie)
Pieczemy 45min w 180 stopni.

Efekt na fotkach
Zapach niesie się po całym domu




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz