Ciasto marchewkowe
jeszcze nie udekorowane, jutro się z
rana za to zabiorę, narazie tylko ozdoba włożona dla sprawdzenia
czy będzie ok.
Moim zdaniem wyszło dobre, pięknie
pachnie
Przepisik:
200gr margaryny
2 szklanki marchewki (ok 3-4 sztuki)
4 jajka
1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
Przygotowanie:
Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i dokładnie mieszamy.
Dodajemy marchewkę oraz wystudzoną margarynę i całość mieszamy i wlewamy do formy posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą (najlepiej okrągłej - moja z dziurką bo chciałam sprawdzić jak wyjdzie)
Pieczemy 45min w 180 stopni.
Efekt na fotkach
Zapach niesie się po całym domu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz