środa, 17 grudnia 2014
Krokiety z kurczakiem i szpinakiem z sosem czosnkowym
Przepis:
Naleśnki: (ok 6 sztuk)
mąka pszenna - 1 szklanka
jajka - 2 sztuki
woda - 1 szklanka
olej - 30 mililitrów
sól - 1 szczypt
Wszystkie składniki mieszamy na gładką jednolitą konsystencje i smażymy na lekko natłuszczonej patelni
Farsz:
200gr szpinaku mrożonego
200gr fileta z kurczaka
2 zabki czosnku
3 łyżki śmietany 18%
1 łyżka masła
Szpinak i kurczaka podsmażamy na maśle, dodajemy czosnek, doprawiamy do smaku.
Dodajemy śmietanę i dusimy kilka minut
Farsz nakładamy na naleśniki i składamy w kopertki.
Obtaczamy w jajku u bułce tartej, smażymy do zrumienienia i polewamy sosem czosnkowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz