środa, 17 grudnia 2014

Krokiety z kurczakiem i szpinakiem z sosem czosnkowym


Przepis:

Naleśnki: (ok 6 sztuk)
mąka pszenna - 1 szklanka
jajka - 2 sztuki
woda - 1 szklanka
olej - 30 mililitrów
sól - 1 szczypt

Wszystkie składniki mieszamy na gładką jednolitą konsystencje i smażymy na lekko natłuszczonej patelni

Farsz:
200gr szpinaku mrożonego
200gr fileta z kurczaka
2 zabki czosnku
3 łyżki śmietany 18%
1 łyżka masła

Szpinak i kurczaka podsmażamy na maśle, dodajemy czosnek, doprawiamy do smaku.
Dodajemy śmietanę i dusimy kilka minut

Farsz nakładamy na naleśniki i składamy w kopertki.
Obtaczamy w jajku u bułce tartej, smażymy do zrumienienia i polewamy sosem czosnkowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz