piątek, 12 grudnia 2014

Zapiekana flądra, domowe frytki i sałatka

Obiad na dziś:




Zapiekana flądra, domowe frytki i sałatka

Przepis:

Zapiekana flądra:
2 flądry
sok z połowy cytryny
sól
pieprz
4 plasterki cytryny
masło


Flądrę nacinamy z obu stron,
Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny
Wstawiamy do lodówki na godzinę by smaki się przegryzły

Kładziemy po kawałku masła oraz po 2 plasterki cytryny i pieczemy 30 minut w 175 stopniach

Domowe Frytki:
6 średnich ziemniaków
sól
olej

Ziemniaki kroimy w słupki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
Następnie odsączamy i wykładamy na papier do pieczenia, lekko dodatkowo solimy i skrapiamy olejem

Pieczemy 40 minut w 175 stopniach.

Podajemy z ulubioną sałatką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz