Zapiekana flądra, domowe frytki i sałatka
Przepis:
Zapiekana flądra:
2 flądry
sok z połowy cytryny
sól
pieprz
4 plasterki cytryny
masło
Flądrę nacinamy z obu stron,
Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny
Wstawiamy do lodówki na godzinę by smaki się przegryzły
Kładziemy po kawałku masła oraz po 2 plasterki cytryny i pieczemy 30 minut w 175 stopniach
Domowe Frytki:
6 średnich ziemniaków
sól
olej
Ziemniaki kroimy w słupki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
Następnie odsączamy i wykładamy na papier do pieczenia, lekko dodatkowo solimy i skrapiamy olejem
Pieczemy 40 minut w 175 stopniach.
Podajemy z ulubioną sałatką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz