niedziela, 8 lutego 2015

Spagetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym

Niezwykle szybki i łatwy do przygotowania obiadek dla mięsożernych i dla lubiących sosy pomidorowe do makaronów.
Możemy użyć gotowego sosu, ale ja miałam trochę więcej czasu i zrobiłam swój własny.

Spagetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym.

Składniki:
Makaron spagetti
250 gr mięsa mielonego z szynnki
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 pomidory
1 cebula
kawałek świeżej czerwonej chilli
1 czerwona papryka
Sól
Pieprz
Oregano
1/2 łyżeczki wegety

Przygotowanie:

Makaron gotujemy aldente.
Mięso podsmażamy na łyżce oleju, dodajemy pokrojoną cebulkę, paprykę, chilli i smażymy chwilke.
Następnie wrzucamy pokrojone pomidory i przecier pomidorowy.
Na koniec doprawiamy do smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz