piątek, 9 stycznia 2015

Frittata paprykowo-pomidorowa

Dzisiejszy efekt kolacji zaskoczył nawet mnie, nie sądziłam, że kilka dodatków może tak fantastycznie zmienić zwykły omlet jajeczny.


Składniki:
4 jajka
2 cebulki dymki łącznie z zieloną częścią
1 papryczka chilli
1 duży pomidor
kilka pomidorów suszonych
2 małe pomarańczowe papryki
3 małe czerwone papryki
2 małe żółte papryki
1 kulka mozarelli
Sól
Pieprz
Bazylia
łyżeczka mleka
łyzeczka masła

Przygotowanie:
Cebulki, papryki oraz pomidory podsmażamy na oleju z suszonych pomidorów z łyżeczką masła.
Jajka łączymy z mlekiem oraz przyprawami i wlewamy na patelnie z warzywami i pokruszonym serem. Smażymy aż jajka się zetną ( najpierw z jednej strony i staramy sie przerzucić na drugą, najlepiej ściągnąć na talerz i obrócić na drugą stronę i przekładamy na patelnię)

Polecam i życzę smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz