wtorek, 6 stycznia 2015

Krokiety z mięsem i pieczarkami

Danie zainspirowane mięsożernym mężem oraz krokietami, które jadłam bardzo dawno temu, starałam się odwzorować smak i chyba mi się udało.


Składniki:
10-12 należników (przepis przy poprzednich krokietach)
300gr mięsa mielonego
300gr pieczarek
1 cebula
Sól
Pieprz
Przyprawa do gyrosa (opcjonalnie)
Tłuszcz do smażenia
1 jajko
bułka tarta

Przygotowanie:
Przygotowujemy naleśniki i odkłądamy by lekko wystygły.
Mięso podsmażamy z cebulką na odrobinie tłuszczu, dodajemy pokrojone w kostke pieczarki i doprawiamy do smaku.
Nakładamy po ok 1,5 łyżki na naleśnika i zwijamy. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rumiano.
Można podać z ulubionym sosem - u nas czosnkowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz